Pb&P Logo

м. Київ, вул. Велика Васильківська 72

Пошук
Меню
 

Всиновити дитину стає простіше

Law-firm "Popko Brothers & Partners" > Новини  > Всиновити дитину стає простіше

Всиновити дитину стає простіше

На порталі “Дія” з’явилися п’ять нових послуг, які мають спростити та пришвидшити процес усиновлення дитини. Євген Попко прокоментував оптимізацію бюрократичних процесів.

“Я всебічно вітаю спрощення бюрократичних аспектів процесу всиновлення дитини, адже це однозначно позитивний та правильний крок, який зменшить навантаження на потенційних батьків та державних службовців, які мають опрацьовувати “тонни” паперу.

Водночас наголошую, що при цьому не має відбуватися спрощення процесу перевірки потенційних батьків, оскільки мова йде про безпеку та добробут дітей.

Через війну зросте кількість дітей, які потребують опіки. Тому важливо забезпечити достатню ретельність при перевірках, щоб нові сім’ї були для них комфортними”, – зазначив він.

Отже, які послуги стали доступними в “Дії”?

– Продовження кандидатства на усиновлення.

Заява на усиновлення дитини дійсна протягом 1 року – нова послуга дозволяє продовжити статус кандидата в усиновлювачі.

– Реєстрація кандидатом в прийомні батьки або батьки-вихователі.

*Відмінність цих двох понять в тому, що у другому випадку названі батьки створюють дитячий будинок сімейного типу та отримують допомогу від держави для догляду за неповнолітнім, а дитина зберігає статус сироти.

– Стати другим з батьків-вихователів чи прийомних батьків.

Послуга стосується людей, що укладають шлюб з партнером, який вже має статус усиновлювача.

– Реєстрація кандидатом в опікуни або піклувальники.

В першу чергу, послуга стосується родичів осиротілих дітей, якщо вони хочуть стати їх законними опікунами чи піклувальниками. За дитиною зберігається статус сироти, а опікун або піклувальник стає офіційним представником дитини до її повноліття. При цьому опікун/піклувальник може надати згоду на усиновлення дитини іншими людьми.

– Зняття з обліку кандидата в усиновлювачі.

Послуга для людей, які мають статус кандидата в усиновлювачі, але ще не встигли стати батьками та передумали брати на виховання осиротілу дитину.